Toldregler på rejsen

Toldregler

Der er grænser for, hvad du må have med tilbage til Danmark, hvis du har været uden for landets grænser, uden at du skal betale told. Grænserne varier alt efter, om du rejser inden for eller uden for EU. I denne tekst kan du læse mere om disse toldregler. Teksten er publiceret med inspiration fra MONEYBANKER.com/dk/.

Hvis du har været i et andet EU-land

Når du rejser tilbage til Danmark fra et andet land i Europa, har du lov til at tage varer med tilbage til eget forbrug. Du kan se listen over EU-lande her: http://www.eu.dk/da/fakta-om-eu/medlemslande/europakort

Der er imidlertid grænser for, hvor meget alkohol og tobak du må tage med tilbage til Danmark. Derudover gælder det, at for nogle varer som for eksempel medicin, skal have en særlig tilladelse.

”Eget forbrug” indebærer, at det kun er dig, medlemmer af din husstand eller dine private gæster, der forbruger varerne. Du skal desuden betale afgift og eventuelt pant af varerne, såfremt du tager dem med hjem til eller for personer, der ikke er med på rejsen.

Når du kommer tilbage til Danmark med for eksempel fly, skal du nogle steder gå gennem en rød og grøn kanal. Den grønne kanal skal du passere, hvis du ikke har nogle varer, der skal betales told og afgifter af. Du skal derimod henvende dig til SKAT i den røde kanal, såfremt du har varer med, som du har pligt til at betale told og afgifter af. Er der imidlertid ingen rød kanal, skal du henvende dig i toldekspeditionen i stedet.

Hvis du overtræder reglerne for, hvor meget du må have med uden at betale afgifter, får en bøde (kilde).

Hvis du har været i et land uden for EU

Når du rejser tilbage til Danmark fra et land uden for Europa, skal du betale told og afgifter, når du vender hjem igen, hvis du har købt varer for over:

  • 250 kroner og du ankommer til Danmark med fly eller skib eller
  • 250 kroner, hvis du ankommer med andre transportformer.

Derudover skal du være opmærksom på, at hvis du har købt varer i et land uden for EU og mellemlander med fly i et EU-land på ved hjem, gælder reglerne fortsat for, at varerne er købt i landet uden for Europa. Reglerne gælder imidlertid kun for varer, du fysisk har med dig og således ikke for varer, du for eksempel sender med post.

Hvis en af dine indkøbte varer har en værdi på mere end 3.250 kroner eller 2.250 kroner (afhængig af transportmidlet), skal du betale told og afgifter af hele varens værdi. Du kan ikke undgå at betale told og afgifter ved at indføre varen af flere omgange, såfremt der er tale om varer, der består af flere dele som for eksempel et spejlreflekskamera og en linse. Ej heller, hvis du får flere personer til at tage forskellige dele af varen med til Danmark.

Hvis du overtræder reglerne for, hvor meget du må have med uden at betale told og afgifter, får du en bøde. Denne er som regel to gange det beløb, du skulle have betalt i told og afgifter. Herudover skal du betale tolden og afgifterne, som du skulle have haft betalt i første omgang.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *