Guide til gør-det-selv VVS

VVSer

Bor du på Amager eller Frederiksberg, og har du en VVS opgave, som du overvejer at fikse selv? Men hvornår må du egentlig selv fikse din VVS, og hvornår skal du have professionel hjælp til at få klaret opgaven? Hvis du er i tvivl, er det altid bedre at spørge, end at begynde at fikse noget selv, som der i sidste ende kan have konsekvenser for dig. Der er nemlig tale om en ulovlig installation, hvis du selv ordner en VVS opgave, som du ikke er autoriseret til, og det kan skabe problemer i forhold til dit forsikringsselskab. Denne guide kan i den forbindelse give dig et overblik over, hvilke VVS ting du gerne må gør-det-selv, og hvilke ting du ikke må i dit hjem på Amager eller Frederiksberg.

Hvilke VVS opgaver må du selv fikse?

Der er en god huskeregel, som siger, at man gerne selv må lave VVS opgaver på alt det, der sidder synligt samt efter din stopventil eller faldstamme. Dette er dog kun en huskeregel, og der er selvfølgelig aldrig nogen regler uden undtagelser. I forhold til VVS er mange regler meget strenge. Det er derfor meget vigtigt, at du har styr på disse regler samt lovgivningen omkring VVS arbejde, inden du påbegynder opgaven. Men hvad må du så selv fikse, tænker du nok. Som udgangspunkt handler det om, at du gerne må lave alt det VVS-arbejde du vil, så længe at du overholder reglen om, at de elementer du opererer på sidder monteret efter din stopventil, således at du kan få lukket for vandet, inden du begynder på opgaven. Der findes dog også en række konkrete opgaver, som du med sikkerhed kan ordne selv.

For det første må du gerne selv udskifte armaturer, blandingsbatterier og andre diverse reservedele i din bolig på Amager eller Frederiksberg. Dette må du gøre såfremt der bare sidder en stophane eller et afspærringsventil foran det pågældende armatur. Her skal du huske både at lukke for det kolde og det varme vand, inden du går i gang. Du må også gerne selv udskifte brusetermostater og andre reservedele, så længe at du kan lukke for vandet, og at denne lukning ikke er til gene for dine naboer. Har du brug for at få udskiftet et toilet, så må du også gerne gøre det selv. Du skal bare sørge for, at der ikke ændres på den faste afløbsinstallation, og at den faste vandinstallation heller ikke ændres. Det betyder at det nye toilet skal have samme tilslutning- samt afløbstype, som det gamle toilet. Ud over disse må du også gerne udskifte vask og vandlås i både køkken og badeværelse, lægge og tilslutte gulvvarme samt opsætte og tilslutte radiatorer.

Hvilke VVS opgaver må du ikke selv fikse?

I forhold til hvilke VVS opgaver du ikke selv må fikse i dit hjem på Amager eller Frederiksberg, må du ikke selv ændre eller reparere i eller på faste vand- eller afløbsinstallationer. Desuden må du ikke selv foretage nogle nye installationer såsom at flytte en eksisterende vask, bruseniche eller badekar eksempelvis i forbindelse med renovering. Derudover må du heller ikke selv udføre nogen som helst form for gasarbejde.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *