Grøn energi kan meget vel blive fremtiden

grøn vindmølle

Klimaforandringer. Ordet er på manges læber i disse år. Og det er der en god grund til. Klimaforandringerne er her nemlig, og de har konsekvenser for menneskeliv såvel som dyreliv. De er altså ikke til at ignorerer, og det er absolut vigtigt, at de bliver taget alvorligt. Netop derfor ser man også konstant kampagner, der foreskriver, at man skal spare på energien; undgå madspild, og huske at genanvende. Og det er ikke for sjov, at det fylder så uendeligt meget. Klimaforandringerne kan nemlig få katastrofale følger, og hvis man ikke som verdenssamfund forsøger at tage truslen seriøst, kan det have stor betydning for netop verdenssamfundet.

Brugen af grøn energi kan modvirke klimaforandringer

Man ser, at vandstandene stiger overalt i verden. Det kan betyde, at hele samfund bliver ødelagt, fordi de simpelthen drukner. På Grønland ser man, at isen så små er begyndt at smelte, og det har store konsekvenser for det dyreliv, der opholder sig på netop Grønland. Samtidig betyder varmen også, at den i takt med at den stiger, skaber tørke. Disse er blot nogle af de tegn, der er på, at Jorden i øjeblikket oplever klimaforandringer, og den slags skal selvfølgeligt tages meget seriøst.

Netop derfor er man også begyndt at tale rigtig meget om grøn energi. Grøn energi er en betegnelse for den type energi, man kan betragte som værende vedvarende. Den type energi, man hovedsageligt benytter sig af i dag, kommer fra fossile brændstoffer. Disse inkluderer blandt andet kul, olie og gasser. Disse er ikke vedvarende, fordi de er begrænsede af reserver. Samtidig er de utroligt forurenende og problematiske for klimaet, fordi de udlever megen CO2, når man afbrænder dem. Og det er lige netop CO2, der er den store skurk, når det kommer til klimaet. CO2’en stiger nemlig om i ozonlaget og danner en lag, der sørger for, at varmen ikke kan komme væk fra Jorden. Det er dette, man kalder drivhuseffekt.

Undgå drivhuseffekt med grøn energi

Man vil jo netop allerhelst undgå den drivhuseffekt, der sørger for de høje temperaturudsving, og derfor søger man også væk fra fossile brændstoffer og mod grøn energi. Grøn energi udleder nemlig ikke CO2 på samme måde. Når man taler om grøn energi, taler man blandt andet om solenergi. Solenergi er den energi, man kan udlede via for eksempel solceller. Og netop solceller dukker op flere og flere steder. Mange private husstande er også begyndt at få solceller installeret på deres tage.

Ydermere kan man også nævne vindenergi. Denne type energi er Danmark særligt gode til at udvinde. Denne stammer nemlig fra vindmøller. Her omdannes energien fra vinden altså til strøm, der kan bruges diverse steder. Det samme sker, når man omdanner vandkraft, bølgeenergi og jordvarme. Alle typer grøn energi tager altså udgangspunkt i vedvarende fænomener som sol, vind og vand. Også biobrændsel og biobrændstof bliver betragtet som grøn energi, og jo mere man kan bruge denne type energi, jo mindre CO2 behøver man at udlede og jo mere skåner man miljøet.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *