Vælg det helt rigtige tag

tagsten

Udvalget af tagtyper er stort og det kan forekomme uoverskueligt at skulle vælge det helt rigtige. Skal det være Eternit, zink Decra eller glaseret tegl. Hos Kragelund Tømrer (hjemmeside her) har de kompetente tageksperter som tilbyde rådgivning om alt du har brug for at vide i valget af nyt tag, for at sikre det mest optimale valg. Samtidig findes der også en beregningsmaskine hvor du har mulighed for at danne dig et overblik af omkostningerne ved anskaffelsen af et nyt tag.

Et godt valg af tag, hvis du selv ønsker at lægge det, vil være tagpap. Det er let at fastgøre og slutresultatet bliver pænt. Tagpappet bliver leveret i ruller af forskellige udformninger afhængig af hvor det skal påføres. 2 lag tagpap giver den stærkeste løsning og længst levetid.

Alle typer af tagpap er opbygget af en kerne af polyesterarmering og omgivet af bitumen. Bitumens formål er at binde tagpappet til underlaget. Hvis du vælger et tagpap der skal svejses vil bitumen være af en type der bliver meget blød og klæbrig ved opvarmning. Bitumen der findes på selvklæbende tagpap klister i stedet for uden opvarmning og det eneste der skal gøre er at fjerne folien inden tagpappet trykkes fast. Oversiden af bitumen på tagpappet har skifergranulat der kan være farvet. Formålet er at beskytte den bløde bitumen fra ødelæggelse.

Fleksibel tagløsning

Hvis du har en travl hverdag og ønsker et tag der kræver minimal vedligeholdelse så er et Eternit tag. Det er et tag med stolte traditioner og leveres i mange farver og størrelser. Taget er produceret i fibercement og udskåret i bølgeplader. Fibercementen er cement iblandet fiber, hvilket giver en kraftig styrke i tagpladerne uden at det vejer særlig meget. Et eternit tag kan anvendes på tage der har hældning helt ned til 14o.

Tagryggen kan udarbejdes med den traditionelle vinkelrygning eller den eksklusive rygning.

Et eternit tag har en brandhæmmende virkning, samtidig med at det kan modstå fugt og svamp

Det slidstærke valg af tag

Valget af et Decra er tag der ikke kan slides op. Dansk tagteknik giver 30 års produktgaranti og 15 års udførelsesgaranti hvis du køber et Decra tag. Alle anvendte materialer er kraftige og har en forrygende holdbarhed. Hvis du ønsker at renovere dit nuværende tag ved brug af Decra, bliver det normalt anbragt ovenpå det eksisterende eternit eller skiffer tag, hvilket gør det meget anvendeligt til renovering  af gamle bygninger.

Grunden til at et Decra tag ikke kan slides op findes i måden det er fremstillet på.  Inderst findes en stærk kerne som er udarbejdet i galvaniseret stål og ovenpå dette er der en stenbelægning som er kemisk indfarvet i 12 forskellige farver.

Siden 1978 har Decra Classic været et sikkert og populært valg inden for tagsten, men den kendte styrke kan nu også opnås i Decra Elegance som er en blank tagtype.

Tilbud på Decra tag hos Kragelund Tømrer er typisk inklusiv nye tagrender, skortrender, vindskeder, taghætter, inddækning og eventuelt tagtrin.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *