Teleselskaberne opgraderer deres mobilantenner gevaldigt i 2016

mobil selfie

Allerede nu kan det konstateres at 1.200 nye mobilantenner skal op. Dette er dog kun en lille andel af det samlede antal nye mobilantenner, der skal placeres rundt om i Danmark i løbet af det nye år 2016.

For ikke nok med, at mobilselskaberne har en benhård konkurrence på det danske marked, så skal de ligeledes nu til at kæmpe med deres datakapacitet. Teleselskaberne kæmper for, at skaffe den fornødne kapacitet på mobilnettetet. Derfor sætter Telia og Telenor nu allerede 1.200 nye mobilantenner op, så de er på forkant med det stigende dataforbrug.

Danskernes forbrug af specielt datatrafik er eksploderet de sidste par år, og 2015 blev året hvor det nåede nye højder. Derfor skal mobildækningen af Danmark også være bedre og bedre, og det får teleselskaberne Telia og Telenor, som har fælles mobilnet, samt TDC og 3 til, at investere i flere og endnu bedre mobilantenner.

Telias mobilkunder brugte alene i 2015, 60 procent mere data end i 2014. Derfor fik det fælles mobilnet mellem Telia og Telenor, da også sat 844 nye antenner op i 2015. I år vil der så blive sat endnu flere mobilantenner op, især for at styrke 4G/LTE forbindelserne, som giver endnu højere datahastigheder til deres kunder, end det på 3G-mobilnettet.

Heine Wieben Rasmussen, som er ansvarlig for Telias netværksplanlægning forklarer således til berlingske.dk, ”Vi planlægger naturligvis udbygningen af vores netværk ud fra brugernes behov, og derfor er langt størstedelen, hele 67 procent eller 856 styk, af de kommende mobilantenner der skal sættes op i 2016, også dedikeret til 4G forbindelsen.” 

Flere mobilfrekvenser i brug

Der er sket en stor udvikling når det handler om mobildata og mobilfrekvenser. Udvidelsen af mobilantenner sker nemlig efterhånden, som teleselskaberne kan tage flere mobilfrekvenser i brug.

Disse nye mobilfrekvenser ligger lavere på frekvensbåndet hvilket betyder, at de rækker geografisk længere ud, og er endnu bedre til at trænge gennem mure og vægge. På den måde bliver den indendørs mobildækning bedre, hvilket lige nu er et af de største problemer for teleselskaberne.

Derfor har også Telia, Telenor, TDC og ligeledes 3 allerede meldt ud, at de i det nye år vil begynde at tage den nye teknologi, kaldet ”WiFi-calling” i brug. Den nye teknologi betyder, at mobilsamtalerne der hjemme ikke længere sker på almindeligvis, men nu over husstandens trådløse router. Routeren dækker langt bedre end den nærliggende mobilmast eller antenne.

Den nye ”WiFi-Calling” teknologi kender vi allerede godt fra Skype, FaceTime, Viber og lignende funktioner. Den nye teknologi betyder dog, at du til din husstand skal have nyt udstyr, og muligvis også nye mobiltelefoner. Det ændre dog ikke på, at denne teknologi blot er endnu en brik til en bedre mobildækning og færre huller samt udfald i dine telefonsamtaler.

Morten Christiansen, administrerende direktør for 3, udtaler sig på baggrund af de mange tiltag der sker i 2016, sig således til berlingske.dk, ”I år vil samtalekvaliteten i mobilnetværket nå helt nye højder” og henviser til lanceringen af både mobilsamtaler via det trådløse net, og den nye mulighed for at bruge 4G-nettet til tale og ikke kun til data som hidtil.

Der sker altså nye og spændende ting på det danske mobilmarked, men der er dog stadig områder i Danmark hvor mobildækningen halter lidt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *