Panasonic´s varmepumper hitter

panasonic varmepumpe i stuen

Panasonic har i de sidste 10 år været den største spiller indenfor varmepumper i norden. De sælger tusindevis af anlæg hver år, de har foreksempel lavet Danmarks mest solgt varmepumpe i 2015. Modellen hedder Ne9pke og her får man virkelig noget for pengene. Man får en maskine der kan varme, køle og affugte og med en imponerende scoopværdi. I 2016 udkommer modellen Ne9pke-1 den har de opgraderet ydere så den nu er en energimærket ( A+++ ) varmepumpe.

Panasonic udkommer i 2016 med en række nye luft/luft varmepumper. De har fyldt dem med den nyeste teknologi på markedet, og det bedste fra de sidste 10 års dominans på markedet.

Nyeste skud på stammen

Nyeste skud på stammen er en model kaldet Hz9rke. Den har fået et nyt flot design, en virkelig høj scoopværdi, og en ny type kølemiddel. Hvis man vil have en maskine der virkelig kan det hele er det denne man skal vælge. Panasonic har udviklet en helt ny måde på hvordan en varmepumpe er opbygget angående kølemiddel. Denne model bruger en gas kaldet R32, som er en mere effektiv type så der derved mindre energi på og lave den varme luft som blæses ind i huset via inderdelen. Samtidigt har de gjort den mere miljø rigtig, så en eventuel lækage ikke skader miljøet.

De har forsat med deres kendte Econavi system i denne pumpe, dette går ud på varmepumpen har en indbygget sollyssensor, som hjælper til at justere temperaturen i forhold til sollysets intensitet. Derfor tilpasses temperaturen i rummet nemmere, og du sparer både energi og penge. De har tilmed forsat sucussen med den berømte 8/10°C funktion som passer perfekt til sommerhuset eller kolonihaven. På den måde kan man holde en temparatur på 8°C i sommerhuset når man ikke er til stede, det modvirker at sommerhuset kommert til og lugte grimt, oveni det forsvinder fugten til gavn for huset og inventaret. Mange slipper på den måde også for og tømme vandet ud af rørene og kan holde åben hele året. Modellen her kører helt ned til -35 grader. Hvilket er markedets højeste derfor passer dette anlæg perfekt til vores nordiske klima.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes over 50 forskellige modeller af varmepumper i Danmark. Så det kan være noget af en jungle og vælge hvilken maskine der er bedst. Pris og kvalitet hænger utrolig meget sammen indenfor brance. De billige anlæg har typisk en ringe scoopværdi og kan være dyre at bruge.

Som udgangspunkt skal man kigge på scoopværdien. Den fortæller hvor mange gange man kan forvente og få størmmen igen. Er scoopværiden på 5,3 som på Panasonic´s nye model hz9rke, så får man 5300 watt ud af anlægget hvis den bruger 1000watt. Man skal selvfølgelig også kigge på sit budget, det er dog bedre og sparer de sidste penge op i stedet for købe en billig maskine.
Vi anbefaler og købe et anlæg der er optimeret til det nordiske klima, ved disse maskiner er der typisk gjort noget extra for at de kan kører optimalt i vores meget skiftende klima. Der er f.eks. lagt en varmetråd i bunden på alle Panasonic´s anlæg, den afrimer bunden af varmepumpen så der ikke opstår isdannelser. Ligeledes er de programmeret fra fabrikken til og afrime på en anden måde end anlæg solgt til tyrkiet eller spanien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *