Overnatning for lejrskole i København

lejrskole på tur

Én ting vi alle, eller stort set alle, har til fælles i vores liv, er folkeskolen. Da der i Danmark er undervisningspligt, vil de fleste opleve eller have oplevet, at bruge 10 år af deres liv i folkeskolen.  
Dog er der mange blandede historier herfra og ligeledes har folk blandede følelser når det kommer til denne periode i deres liv. De år vi går i folkeskole, er betydningsfulde år for vores udvikling – fysisk såvel som psykisk. Der sker meget i vores krop og og hjernecellerne fiser rundt i håb om at finde ud af hvordan man skal opføre sig i bestemte situationer – herunder lære om sociale normer, ansvar, empati og hvad det vil sige at arbejde hårdt. For nogle foregik al denne læring og tilpasning ubesværet og lige til, mens den for andre trak tænder ud.

Lige meget hvordan ens folkeskoletid har været, kan mange blive enige om, at lejrskolerne er én af de ting man husker bedst. Her, på lejrtur, får skolen pludselig nye rammer, hvilket giver mulighed for nyt indhold, nye aktiviteter og nye venner.

Der er mange måder at holde lejrskole på

De fleste skoler i landet tager engang imellem eleverne med på lejrskole. For nogle er lejrskolerne klassetrinsbestemt, dvs. fx. en lejrskole kun for mellemtrinnet, mens andre andre – oftest mindre skoler – tager afsted hele skolen sammen.

Det varierer ligeledes hvor lang tid lejrturen strækker sig over. Nogle skoler er afsted en hel uge, mens andre kun 5 dage og nogle kun et par dage. Børn i folkeskolealderen har endnu ikke helt løsrevet sig fra mor og far, så at være væk bare 2 dage kan være hårdt for de yngste elever.

Vi bor heldigvis i et land hvor der er gode muligheder for overnatning, hvad end man ønsker at tage eleverne med en tur ud i den skønne natur eller på eventyr i storbyen. I København er der endda gode muligheder for overnatning for lejrskole (f.eks. dette vandrehjem), selvom det er en storby med fart på. Vælger man at tage på storbyseventyr med sin elever, er der mangt og meget at udforske. Det er oplagt at have de kulturelle- og historiske briller på og aflægge et besøg ved de mange slotte, Den Lille Havfrue og Christiansborg. Herudover er der også en masse gode muligheder for at opleve kunst i verdensklasse  – og tilgangen til denne kan man jo blot tilpasse, så den passer til de alderstrin man har med på tur.

Lav værelsesfordeling og aftal spise- og mødetider hjemmefra

Når man er afsted på lejrskole har man selvfølgelig ansvaret for en masse børn. Dette kræver stort overblik og overskud, da man skal holde øje med, at de nu opfører sig ordenligt og ikke generer andre mennesker. Det kan være en fordel at gøre en del arbejde hjemmefra – så som at bestemme hvilke elever der sover sammen på hvilke værelser, hvornår der spises morgenmad og andre måltider, hvordan eleverne skal gå når de går på gaden i samlet flok – ex. 2 og 2, i grupper af 4, etc. Hvad end om lejrskolen finder sted i by eller på landet, kan dette være en fordel og forhindre eventuelle konflikter i at opstå på et senere tidspunkt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *