Har du et kæledyr, der har brug for at komme på dyrehospital?

dyrehospital

Mange mennesker holder rigtigt meget af deres kæledyr. Ja, for mange familier er kæledyret en vigtigt del af familien og derfor et familiemedlem nærmest på lige fod med de menneskelige familiemedlemmer. Det er klart, at det er forskelligt, hvor integreret i familien kæledyr er. Et lille kæledyr, der ikke sover i sengene og tigger ved bordet, har nok alligevel mindre indflydelse på familiens hverdag, selvom et lille kæledyr naturligvis kan være lige så elsket og lige så vigtigt for familien, som et større et af slagsen er. Det er jo også forskelligt, hvordan man har kæledyr – nogen har fx sin hund gående udenfor i haven det meste af tiden. Måske har man ligefrem en hundegård udenfor, som hunden bor i for det meste. Andre mennesker og muligvis størstedelen af folk, der har hund som kæledyr, har hunden boende indendørs på lige fod med resten af familien. Den må måske oven i købet sove i sengen og få rester fra aftensmaden. Det kan være utroligt hyggeligt og dejligt at ligge sammen med sin hund, men det kan også være mindre lækkert, hvis den fx har været ude at gå en lang og mudret tur med den.

Kæledyrsejere vil gøre, hvad de kan for deres kæledyr

På den måde er kæledyr uroligt vigtige, og det er sådan set også videnskabeligt bevist, at kæledyr kan være med til at øge livskvaliteten betydeligt. Det kan man helt klart også mærke, hvis man er et af de mennesker, der er så heldig at have et kæledyr. Selvom de kan være beskidte, lugte og svine huset til, så elsker vi dem meget højt og vil gå utroligt langt for at hjælpe dem. Det har man også pligt til at gøre, hvis man har anskaffet sig et kæledyr. Det betyder altså, at man skal sørge for at holde øje med, om ens kæledyr trives og generelt har det godt. Er det ikke tilfældet, er det vigtigt, at man får dyret undersøgt og finder ud af, hvad der er galt og eventuelt, hvad dyret fejler, hvis det er blevet sygt.

Tag til et dyrehospital for at få dit kæledyr undersøgt

Skal man have sit kæledyr undersøgt, kan det være en god idé at tage til en dyrlæge eller at besøge et dyrehospital. I mange tilfælde vil dyrlægen kunne gøre meget, men man kan også godt risikere, at man er nødt til at tage videre til et decideret hospital, som har mere personale og flere instrumenter. Bor man tættere på et dyrehospital end en dyrlægeklinik, kan man naturligvis også tage direkte til hospitalet, hvis det står alvorligt til. Bor man fx i Esbjerg, og har man mistanke om, at der er noget galt med sit kæledyr, så er der god mulighed for enten at tage direkte til et dyrehospital, hvis man vurderer, at det haster, eller man kan også vælge at tage forbi en dyrlægeklinik først for at høre, om det, der er galt, er noget, dyrlægen kan klare.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *