Forny dit trægulv med lakering/olibehandling

forny dit gulv

Uanset hvor gammelt dit trægulv er og bare trænger til en kærlig hånd efter slid gennem årene, er der næsten altid mulighed for at give dit gulv nyt liv. Behandlingsformerne er mange og spænder lige fra en simpel slibning og efterfølgende behandling til en mere hård afhøvling med efterfølgende behandling. Man kan vælge at kaste sig ud i opgaven alene, hvis man har erfaring inden for området. I disse tilfælde vil det dog alligevel være en god idé at forhøre sig hos en professionel. Der er mange professionelle gulvmænd i Herning og Ikast området, som du kan søge råd hos. Her kan du selvfølgelig også indhente tilbud, så du sikre dit gulv den bedste behandling til en fordelagtig pris. Hvis dit gulv er meget slidt og har mange dybe revner og skader, kan det være nødvendigt med en afhøvling. Disse bør man aldrig foretage selv, så her skal man altid tage kontakt til professionel i nærområdet f.eks. i Herning.

Oliebehandling

Når du eller din gulvmand har renset og slebet dit gulv, er det tid til at vælge en form for behandling til gulvet. Nogle går efter det meget naturlige, hvor man stadig kan se gulvets rå struktur, mens andre foretrækker et mere rent og skinnende look. Ved oliebehandling er det mest normalt at anvende en hærdende olie. Når du behandler dit gulv med olie, får du mange gange et mere naturligt og råt look end ved f.eks. lakering. Man kan vælge en naturlig olie, som ikke har nogen farve i. Dette vil sikre et meget naturligt look, hvor træets naturlige farve vil komme til at komme frem. Hvis man ikke er vild med træfarven på gulvet, kan man vælge olier med farve i eller en hvid olie. Man kan altså enten gøre gulvet mørkere eller lysere. Hvis man vil have en rå og lys overflade kan man med fordel overveje en ludbehandling. Oliebehandlede gulve er slidstærke og er nemme at gøre rene.

Lakering

Hvis man ikke er vild med det rå og naturlige træ look på sit gulv, skal man i stedet anvende en lak som efterbehandling af gulvet. Der findes forskellige typer af lak heriblandt oliebaseret lak og vandbaseret lak, som har forskellige fordele og ulemper. Vandbaseret lak gulner ikke. Til gengæld vil denne type lak være mere overfølsom over for ridser og vedhæftningen til gulvet er ikke særlig god. På den modsatte side er oliebaseret lak, som vil gulne med tiden, men som til gengæld er meget slidstærkt og har en god vedhæftningsevne. Hvis man anvender oliebaseret lak skal man være opmærksom på at de dampe der skades under hærdningen er sundhedsskadelige. Hvis du vil have disse fordele kombineret i en lak, skal du vælge en såkaldt PU-lak. Her får du en stærk lak, som samtidig er smidig og som kun gulner ganske lidt gennem tiden. Dampene er ikke sundhedsskadelige, da der næsten ikke bliver skabt nogle dampe under hærdningen. Vedhæftningsevnen ved denne type lak er desuden rigtig god. En PU-lak er derfor et godt valg.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *