Få sundere kvæg med god spalterilning

ko

Udviklingen indenfor landbrug har været markant gennem historien. Hvis man kigger i sine historiebøger, som sikkert står på hylden og støver, så kan man hurtigt se, at landbrug har været den primære levevej for alle mennesker gennem tiden. Det er først i dette moderne samfund, at man ser, at bønderne udgør en utrolig lille del af hele erhvervet i Danmark. Grunden til, at bønderne udgør så lille en del af det hele er, at der er sket så stor en udvikling indenfor landbrug, at man næsten ikke kan forestille sig det. Det hele er bare blevet meget mere effektivt, og det hele fungerer bare meget bedre nu. Man kan simpelthen producere mere på kortere tid. Man ser også, at man kan få noget helt fantastisk kød, for eksempel fra kvæg. Dette skyldes, at man er blevet utrolig bevidst omkring, hvordan køerne lever, fordi man har opdaget sammenhængen mellem køers livskvalitet og det produkt, som bliver leveret ud fra køerne. Jo bedre køerne har haft det, jo bedre kød får man og jo bedre mælk får man. Derfor handler det for så vidt muligt at skabe et godt miljø for kvæg, sådan at man får det maksimale ud af dem, og det kan man blandt andet gøre ved at få sparterilning, for det viser sig at være utrolig godt for kvæg, da det mindsker muligheden for, at de falder og slår sig, som jo er med til at gøre deres liv og produktet, som skabes af dem, dårligere. Det gør, at kvæg helt klart står langt bedre fast på det ellers glatte underlag, som kan opstå i staldende på grund af, at der jo er mange køer på et sted.

Der er sammenlagt rigtig mange fordele ved, at man får lavet spalterilning i sin stald.

For dumt at lade være

Der er nok ikke en eneste landmand i landet, som ikke går højt op i, at køerne har det godt, og at han får det maksimale ud af sin produktion. Landmænd forsøger hele tiden at maksimere deres produktion, da det jo selvfølgelig giver flere penge i kassen. En af de metoder, som i dag er meget benyttet er, at man får lavet en spalterilning af sine gulve i stalden, da det som sagt giver et bedre resultat, og man kan roligt sige, at det er for dumt at lade være med at få det lavet, for så meget koster det heller ikke, men effekten er rigtig stor.

Hurtigt og nemt

Mange tænker, at sådan noget som en spalterilning kommer til at tage rigtig lang tid, og man bliver nødt til at regne flere dage som tabte i forhold til indtjening, fordi arbejdet med at lave spalter i stalden kommer til at tage så lang tid. Men sådan er det ikke. Der bliver brugt flere maskiner, og det er hurtigt og nemt, og så kan man også få det til en utrolig god pris, sådan at det bliver til win-win situation for begge parter, som jo er rigtig godt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *