Få en bedre livskvalitet med fysioterapi

fysioterapi

Rigtig mange mennesker går til fysioterapeut, hvor de her kan blive behandlet for led- eller muskelskader. Mange klinikker har flere ansatte sådan, at de kan tage hånd om forskellige problemer, som patienter skal afhjælpes med. I Århus findes behandlinger af høj kvalitet, som sikrer det bedste resultat for den pågældende patient. De ansatte har en høj faglige viden om krop og bevægelse og ved, hvad der skal til for at forbygge irriterende skader. Behandleren er klar til at møde mange slags mennesker, som hver især har brug for den rette behandlingsmetode og tilgang. På uddannelsen får man en perfekt kombination af teori og praksis, så derfor er behandleren i stand til at levere den aktion, som der kræves for at mindske symptomerne.

Fysioterapeut møder alsidige skader

Det kan være mange årsager til, at patienter har fået de bestemte skader. Det kan være en akut skade, som pludselig er sket på arbejdet eller under en sport. For eksempel kan en fibersprængning eller piskesmæld være en grund til at besøge klinikken. Samtidig døjer mange med knæskader, der kan være en stor byrde i hverdagen. Her skal et besøg kunne mindske smerterne og hjælpe patienten på vej til en bedre livskvalitet. Knæskader kan ofte ske ved idræt som løb, og her er fysioterapeuten ekspert på det område. Det er alt fra amatør til elitesportsudøvere, som har fået en skade, der kræver behandling for forbedring. Ved første konsultation er det vigtigt at have den præcis årsag til skaden på plads, sådan at behandlingen kan forløbe på den mest effektive måde. Derfor er grundig undersøgelse af patienten central for at kunne behandle af høj kvalitet. Smerter og spændinger er ubehagelige at leve med, så derfor er ønsket at mindske dem hurtigst muligst. Det handler om de rette teknikker til det pågældende problem. For behandleren er det også vigtigt at dokumentere forløbet og effekten af de forskellige behandlingsmetoder. På den måde kan teknikken hele tiden forbedres og i sidste ende give et bedre resultat.

Fysioterapi og træning

Under eller efter forløbet bliver der ofte suppleret med en række øvelser, som er specielt tilegnet patienten. Disse skal hjælpe patienten med styrke den udsatte muskelgruppe eller led og gøre, at processen kan forløbe på en effektiv måde. Det kan være daglige øvelser, som skal inkorporeres i hverdagen. Det kan også være et træningspas med 5 forskellige øvelser, som patienten skal lave tre gange om ugen samtidig med behandling en gang om ugen. Træningen eller genoptræningen giver patienten styrke til at afværge smerter og få kroppen i balance igen. Den personlige træningsplan er specielt lavet til den enkelte patient, og du kan derfor være sikker på, at der tages hensyn til helbred og sundhed. Derved forbedres effektiviteten af det samlede forløb, som grundigt noteres af den valgte behandler. Ud over træning tilbydes der massage til at give patienten velvære og løsne op i det udsatte område. Kombination af behandling og bevægelse giver et resultat, som kan varer ved lang tid efter endt forløb.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *