Er fibernet bedre end almindelig bredbånd?

network

Står du og skal købe en ny internetforbindelse, eller vil du bare gerne kende forskellen? Så skal du læse med her.

For de fleste udbydere er der ikke stor forskel på, om du vælger fibernet eller om du vælger den almindelige bredbåndsforbindelse. Det skyldes, at de ser fibernettet som en underinddeling af bredbåndsnettet. For dig kan der dog være en kæmpe forskel, hvis du vælger det ene frem for det andet. De har begge fordele og ulemper, men der er alt i alt en temmelig stor forskel på de to.  Læs mere herunder om forskellen på de to, eller check denne hjemmeside: https://internettjek.dk/

Fibernettet

Der er flere fordele ved fibernettet, men der er dog én ulempe som er lidt større end de andre fordele. Dette er, at det ikke er alle i hele Danmark der kan få fibernet endnu. Fibernettet afhænger nemlig meget af hvor du bor i landet geografisk, og ligeledes om fibernettet overhovedet er udbudt i den region hvor du bor. I modsætning til det almindelige bredbånd (ADSL-forbindelsen), kan alle få denne type internetforbindelse.

En vigtig fordel ved fibernettet er, at det i forhold til det almindelige bredbånd er langt hurtigere. Dette skyldes, at fibernettet har det der kaldes for et symmetrisk internet, hvor både download og upload er lige hurtige. Denne mulighed har fibernettet fordi, det er bygget på den nyeste teknologi, nemlig lysledningskabler, eller optisk fiber. Ved fibernettet transporteres din forbindelse altså gennem lys og ikke de almindelige kobberkabler. Dette gør det muligt at få en forbindelse op i mod lysets hastighed, når du har en internetforbindelse via fibernettet.

En anden fordel som fibernettet kan tilbyde i sammenligning med det almindelige bredbånd er, at fibernettet ikke er nær så støjfølsom som det almindelige bredbånd. Din forbindelse vil altså ikke blive langsommere eller stå helt af, i tilfælde hvor der fx er ekstremt dårligt vejr.

ADSL bredbånd

Denne forbindelse er den, som bliver betegnet som det almindelige bredbånd. Det skyldes at dette er den internetforbindelse de fleste danskere har haft adgang til, og derfor også den som størstedelen af alle danskere har.

Denne internetforbindelses største kontrast til fibernettet er, at dette er en asymmetrisk forbindelse. Dette betyder derfor, som i ordende antyder, at forbindelsen ikke har de samme upload og download hastigheder. Dette skyldes at forbindelsen sendes via de almindelige kobberkabler i Danmark, som er en del langsommere en lysledningskablerne, som fibernettet transporteres igennem. Dog er det også ved denne forbindelse muligt, at opnå ekstremt høje hastigheder.

I det lange løb vil fibernettet derfor klart vinde. Det er den nyeste teknologi, og hvis du derfor gerne vil være på forkant, så er det denne forbindelse du skal vælge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *