DSI Hedehuset

senge

Det socialpædagogiske opholdssted, DSI Hedehuset, er for børn og unge i  alderen 12-18 år og befinder sig i den idylliske lille by Mariager, der ligger på den sydlige side af Mariager Fjord i Nordjylland. De er en social fond og driver diverse sociale tilbud i og omkring Mariager. Udover deres arbejde med børn og unge, har Hedehuset også to botilbud i form af dagbeskæftigelse og bostøtte til voksne i eget hjem. Deres socialpædagogiske program er ledsaget af deres tætte samarbejde med en privatpraktiserende psykiater, hvilket giver de børn, unge eller voksne der modtager behandling hos dem, muligheden for psykiatrisk konsultation en gang om måneden. Selvom bostedet ligger i Mariager kommer mange af beboerne fra Hobro, Viborg og Randers.

Socialpædagogi og selvstændighed

Den sociale institution Hedehuset – bedre kendt som DSI Hedehuset eller bare Hedehuset – er et opholdssted beregnet til 15 drenge og piger i alderen 12-18 år (nogle gange kan opholdet forlænges til de er 23 år) og fælles for disse unge er deres vanskelige opvækst og konfliktfyldte relationer i forhold til enten familie eller skole. Der er altså tale om en målgruppe af børn og unge med mange forskellige indlærings- eller udviklingsproblemer, der kan være alt fra ADHD og lettere psykiske problemer, til begyndende kriminalitets- og misbrugsproblemer. Personer med fysisk eller psykisk handicap er ikke en del af målgruppen, det samme gælder for aktive kriminelle eller misbrugere. Deres tilbud til voksne er rettet imod voksne med en lettere grad af udviklingshæmning såvel som opmærksomheds- og tilknytningsforstyrrelser. Til disse voksne tilbyder de et bosted der også ligger i Mariager. Deres socialpædagogiske metoder har til mål at gøre deres beboere mere selvstændige i deres hverdag på trods af deres tidligere nederlag og give dem de redskaber de har brug for når det kommer til at skabe et solidt grundlag for fremtiden.

Frivillig anbringelse

Når det kommer til børn og unge er anbringelse hos Hedehuset helt frivilligt og sker med forældrenes samtykke. Anbringelsen kan variere i længde eftersom det er graden af barnet eller den unges problemer der dikterer den mængde af tid de bruger på opholdsstedet. For Hedehuset er det vigtigste at anbringelsen gør en væsentlig forskel for beboerne der kan følge dem videre i livet. Samarbejdet med familien er også en central del af anbringelsesforløbet, da barnet/den unge helst skal føle, at de har noget at sige i løbet af deres behandling samt hele tiden tænker på at flytte hjem igen, når tiden er inde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *