A-kassen er en ’social organisation’

samarbejde

Som overskriften antyder, kan man argumentere for, at en a-kasse er en meget ’social organisation’, hvilket ved første øjekast måske kan lyde som om, at medlemmerne kommer hinanden ved. Det er nok imidlertid ikke helt sådan, men langt hen ad vejen handler det om, at man lægger nogen penge når man kan samt modtager penge, når man er arbejdsløs og uden indkomst. Egentlig er det en rigtig smuk organisation, der bringer tryghed for mange medlemmer – både de, der har arbejde som såvel de, som er arbejdsløse. Ideen omkring at der er en organisation der forvalter medlemmernes penge således og yder støtte til de, der står uden arbejde – er en meget solidarisk og smuk ting.

Det kan måske virke som mange penge rent månedligt at skulle lægge ud af sin løn, men dybest set handler det om prioriteringer. Tanken om, at man en dag kan stå i en kritisk situation, hvor man pludselig har brug for noget økonomisk støtte, får netop mange til at melde sig ind i en a-kasse. Medlemskabet giver en sikkerhed og en støtte, hvis man skulle komme til at stå i en kritisk situation senere hen.

Pengene du betaler i dag, kan gavne dig i fremtiden

For at dykke lidt nærmere ned i hele kontingent-emnet, så er det nok det, der får mange til at rynke på næsen. Årligt kommer man til at lægge en god pose penge hos sin a-kasse, da et sådan medlemskab immervæk koster nogen penge. Det er dog værd at nævne, der er lidt forskel på de forskellige a-kasser omkring prisen på kontingentet, men det er dog noget, man selv kan undersøge nærmere. Som sagt kan det virke som mange penge, man skal betale til sin a-kasse – men man skal hele tiden huske på, at de penge man betaler til sin a-kasse i dag, meget vel kan komme til at have stor betydning for ens indkomstmæssige situation senere hen. Ingen ved hvad der sker om et halvt år og skulle man pludselig stå ansigt til ansigt med det værst tænkelige scenarie, så er det altafgørende, at man ved, at ens medlemskab i a-kassen hjælper en økonomisk, mens man går ledig.

Du kan evt. læse mere på https://akassefinder.dk/ 

Derfor er det godt at prioritere en a-kasse

Man kan måske spørge sig selv, hvor vigtigt er det egentlig, at prioritere at melde sig ind i en a-kasse? Det er temmelig vigtigt – og det er der to årsager til. Den første årsag er tryghed og den anden årsag er økonomi. Ved at være medlem af en a-kasse vil man altid være tryg, for uanset hvad der sker, så ved man, at man har a-kassen i baggrunden, der kan hjælpe, hvis pludselig man er uden indkomst. Den anden årsag handler om penge og hænger på mange måder sammen med tryghed; det er imidlertid ingen hemmelighed, at det er en meget væsentlig grund til, man bør være medlem af en a-kasse – hvis man er medlem af en a-kasse og pludselig bliver fyret fra sit job, så er man sikret månedlig forsørgelse fra organisationen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *